Categories

Newsletter

Política d’anul·lacions de la comanda i devolucions

Glodos.com garanteix als seus clients la possibilitat d’anul·lar la seva comanda en qualsevol moment i sense cap cost, sempre que l’anul·lació es comuniqui abans que la comanda hagi estat posada a disposició del transportista per al seu enviament.
El client disposarà d’un plaç de 7 dies des de la recepció de la comanda per a resoldre el contracte i realitzar la devolució del producte adquirit. El client comunicarà a glodos.com dins del plaç estipulat i per qualsevol mitjà admès en drets, el seu desig d’exercitar el dret de resolució del contracte. La comanda tornada caldrà ser entregada a glodos.com, juntament amb la factura emesa. Les despeses d’enviament corresponents a la devolució d’una comanda seran per comte del client.

Canvi d’opinió o garantia de satisfacció: si vols canviar un producte hauràs de tornar-lo pel procediment que t’indicarem i realitzar una nova comanda. Glodos.com compartirà les despeses d’enviament ocasionades.

És molt important que quan rebi el seu producte, observi amb deteniment l’embalatge. Si troba alguna anomalia haurà de rebutjar-lo, indicant per escrit, en el rebut que li presenta el missatger, la causa de la devolució.
En cas que recolli la seva comanda i que observi alguna roptura ha de comunicar-nos’ho per telèfon o email durant les 24 hores següents d’haver rebut el producte, en cas contrari no podem acceptar la devolució.
Si la causa de la devolució fos degut a que un article estigués defectuós, glodos.com es farà càrrec dels costs d’enviament de la devolució de l’import pagat.

El client podrà tornar qualsevol article que hagi comprat en el Web de glodos.com sempre i quan els producte estiguin en perfectes condicions i conservin el seu embalatge original. En aquests casos, glodos.com retornarà els diners de la compra a través d’un abono en la targeta de crèdit o a través d’una transferència bancària al comte indicat pel client. Si un producte diferent al sol·licitat pel client fos entregat per error per part de glodos.com, aquest li serà retirat i se li entregarà el producte correcte sense cap càrrec addicional pel comprador.
Per a qualsevol incidència relacionada amb la devolució d’articles de la nostra web pot contactar amb el nostre departament d’Atenció al client via email: info@glodos.com

Obligacions del client

El client de barcelonakids.cat es compromet en tot moment a facilitat informació verdadera sobre les dades sol·licitades en els formularis de dades d’usuari o de realització de la comanda. El client es compromet a acceptar totes les disposicions i condicions recollides en les presents Condicions Generals de Contractació entenent que recullen la millor voluntat de servei possible per el tipus d’activitat que desenvolupa barcelonakids.cat
El client es compromet a possibilitar l’entrega de la comanda sol·licitada facilitant una direcció d’entrega en la que pugui ser entregada dins de l’horari habitual d’entrega de mercaderies (dilluns a divendres de 10:00 a 13:30 i de 16:00 a 18:00). En cas d’incumpliment per part del client d’aquesta obligació, barcelonakids.cat no tindrà cap responsabilitat sobre el retard o impossibilitat d’entrega de la comanda sol·licitada pel client.